donderdag 31 maart 2011

Cultuur op woensdag

Niet dat het ons dikwijls lukt maar kijk deze week waren manlief en ik op een gewone woensdagavond in Antwerpen te vinden om te genieten van een fantastische voorstelling van de Kakkewieten. En genieten hebben we gedaan. De eerste helft was hilarisch, de tweede helft ietsje minder maar dat kon de pret niet drukken. En gewoon het feit dat we na de voorstelling nog een glas kunnen gaan drinken en effe bijpraten maakt dat onze batterijen weer opgeladen zijn. En dan volgt elke keer weer de vraag: waarom doen we dit zo weinig? Met daarop direct het goede voornemen: we gaan dit vaker doen! Terwijl we allebei weten dat dit voornemen waarschijnlijk de volgende ochtend zal sneuvelen. (maar daar dienen goede voornemens voor hé om ze te laten sneuvelen :-))

dinsdag 29 maart 2011

Pompoenen in maart

Aangezien ik wel graag zou hebben dat mijn 5 kids later ook nog een koe zullen zien en schone lucht zullen kunnen inademen probeer ik zo groen mogelijk te leven. Met nadruk op mogelijk. Dus geen geitenwollensoktoestanden maar comfortabele groene toestanden.Seizoensgebonden eten hoort hierbij en aangezien een moestuin wegens tijdsgebrek er niet van komt ben ik dus aangewezen op groenten en fruit uit de winkel. Maar daar verkopen ze dus bijna alles heel het jaar door en zeer duidelijk is dat dan niet. Praktisch als ik ben, ben ik eens gaan checken en zo komt ne mens al ne keer iets te weten. Tot mijn verwondering zag ik dat pompoenen in maart perfect kunnen. En ik die dacht dat pompoenen gereserveerd waren voor de maand oktober/ november. Geen idee waarom ik dat dacht :-). Dus bij deze een pompoensoepje.

Voor 6 personen

1 butternutpompoen
2 aardappelen
1 prei
2 ajuinen
1 liter groentenbouillon
peper en zout

Alles bijeengooien en na een half uurtje mixen.


zondag 27 maart 2011

Eerste dekentje

Vorige week donderdag moest mijn auto binnen bij carglass want ja, ook ik was het slachtoffer geworden van steenslag en het gat was groter dan een stuk van 2 euro dus moest mijn hele voorruit vervangen worden. Ambetant aangezien dat 3 uur duurt ofzo en ondertussen moet ge u maar weten bezig te houden. Gelukkig was het mooi weer en kon ik met ons Fee in de koets een toertje maken door Mechelen en toen plots stond ik voor een stoffenwinkel die uitverkoop deed. 60 percent korting. De leuke printjes waren wel al weg maar ik heb wel een voorraad boordstof, fleece en spons ingedaan. Was alleen vergeten dat ik dat allemaal mee moest zeulen.Was nogal een zicht maar ik ben ermee thuis geraakt.
Met die stoffen heb ik de volgende dag dus mijn eerste dekentje gemaakt dat perfect is voor een kouwelijke mie zoals ik om mij in het eerste lentezonnetje te nestelen. Ik had  eigenlijk wel beloofd aan ons Lola dat het haar dekentje wordt maar aangezien dat ons Lola een ongelooflijk groot hart heeft en alles deelt heeft iedereen al van het dekentje kunnen genieten .En ik...ik heb nog een bestelling van minstens 4 dekentjes te maken.

woensdag 23 maart 2011

Inventieve kinderen

Plantrekkertjes kun je mijn kinderen wel noemen. Toen de 2 oudsten deze middag het wiebelboomspel (dit is een nieuwe versie op de toren van pisa, je moet zoveel mogelijk manneks op de boom zetten zonder dat ze omvallen) wouden spelen vonden ze het blijkbaar erg lastig dat die boom zoveel wiebelde en hadden ze er niet veel beters op gevonden dan de boom op de waterkan te zetten zodanig dat ze er gemakkelijk de mannekes op konden plaatsen. Tja...



maandag 21 maart 2011

Teletijdsmachine

Aangezien ik ongelooflijk gelukkig ben met mijn lading retrokleertjes, toevallig bijna allemaal kleine maatjes, kan het niet anders dan dat mijn dochtertje Fee hierin moet schitteren. Ik vind haar outfitje fantastisch vooral als ik bedenk dat het mij in totaal 5 euro heeft gekost. Ik had er het vijfvoudige ook nog voor gegeven.
Ik vind het voral grappig dat het allebei van het merk Absorba komt. Nu zal dat wel zeer degelijke kleding zijn maar echt hip zijn ze toch niet de dag van vandaag. Een retrolijn zou mss nog een idee zijn.

zondag 20 maart 2011

buit van de kringloopwinkel

Vandaag was het retrodag in de kringloopwinkel en samen met een 100tal andere eensgezinden stond ik om 10u klaar aan de ingang om mijn slag te staan en ziehier een overzicht van mijn buit.
Veel leuke stofjes, kinderkleertjes en zelfs 2 leuke bureaustoelen. Het waren wel toestanden zoals de eerste dag van de solden en tot overmaat van ramp was de bankcontact stuk waardoor ik met mijn verleidelijkste blik heb moeten vragen of  ze mijn buit even wouden bijhouden zodanig dat ik in zeven haasten naar een bankcontact ben gereden. Gelukkig heb ik mijn buit kunnen recupereren.



vrijdag 18 maart 2011

De 5 kindjes

Aangezien mijn blog gaat over mijn grootste schatten kan ik er niet omheen om hen even voor te stellen. Mijn oudste dochter Kato is nu 5 jaar, mijn dochter Lola 4jaar, dan is er de tweeling Lukas en Ella van 3 jaar en dan de kleine Fee die 2 maandjes oud is. Een hele bende waar veel leven in zit.

Zelfgemaakte appeltaart met een kopje thee


En zwangerschapsverlof hebben betekent ook tijd hebben om te genieten van de simpele dingen des levens. Een lekker stukje zelfgemaakte appeltaart met een theetje. En dit op een uur van de dag dat de meeste mensen aan het vloeken zijn in de file. Ik normaalgezien ook :-)

donderdag 17 maart 2011

Eerste blog en naaipogingen


Nu ik in zwangerschapsverlof ben heb ik eindelijk de tijd gevonden om naailessen te volgen en een blog te starten. Aangezien dat ik en techniek niet zo goed samengaan hoop ik dat ik geen te grote flaters ga slaan met deze blog. Ik heb mij direct op mijn dochters gestort om voor hen rokjes en kleedjes te maken. Niet dat ik mijn zoon wil achterstellen maar rokjes zijn nu eenmaal gemakkelijker voor een beginner dan broekjes. Ik heb ook nog het geluk dat mijn dochters allemaal graag model spelen dus hieronder kun je mijn eerste creatie aanschouwen. Als het ten minste lukt om de foto toe te voegen :-)