zondag 29 januari 2012

Count your blessings


Deze week werd ik blij van

de mini-diana die ons Fee!! kreeg van haar peter. Maar zolang zij nog te klein is krijg ik ze in bruikleen :-). Nu komt het erop neer dat ik de foto's die ermee trek ook zal laten ontwikkelen. Want dat ben ik met al die digitale foto's wel een beetje verleerd.

ons Feetje helemaal ingeduffeld in haar fietsstoeltje. En het is mij een raadsel hoe ze het doet maar ze slaagt er regelmatig in om in het stoeltje in slaap te vallen. En ik maar klagen dat ik slecht slaap op mijn oud hoofdkussen.

een paar botten voor ons Kato voor volgend jaar die ik gevonden heb ik de solden voor 25 euro. En ze kwamen van 99 euro. Joehoe! Nu alleen volgende winter niet vergeten dat ik er al gekocht heb. Anders is mijn profijt vlug gaan vliegen.

ons Ella die werkelijk uren kan spelen met de plasticine.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met alle deelnemers.

donderdag 26 januari 2012

Goe gebakken


Als kind was ik al zot van merveilleux. Mijn oma maakte ze altijd bij familiefeesten en ik heb er meermaals 2 op mijn bord gelegd. Het heerlijke was natuurlijk dat er toen nog geen stemmetje in mijn hoofd zat dat mij erop wees hoeveel calorieën er wel niet in zo'n patéeke zitten. Dat stemmeke zit er nu spijtig genoeg wel maar dat weerhoudt mij er gelukkig niet van om af en toe te zondigen en 1 liter slagroom op te kloppen om er zelf te maken. Gelukkig zijn we met 7 om die liter op te eten :-)

zondag 22 januari 2012

Count your blessings





Deze week 

-heb ik eindelijk tijd gevonden om foto's van enkele van mijn verjaardagscadeautjes te trekken. Als echte Donna Wilsonfan was ik heel blij met het kussen en de knuffel. Het klinkt misschien wat banaal maar ik kan ongelooflijk genieten van mooie spullen in mijn huis.Vooral in de wetenschap dat mijn huis zeer vaak een stal is en ik continue zit op te ruimen is het gewoon veel leuker om mooie dingen op te ruimen dan lelijke. Dat noemen ze dan het nuttige aan het aangename koppelen.

-was het het verjaardagsfeestje voor de kindjes uit de klas van Lola. En dit is het resultaat als je 15 kinderen loslaat op een paar tientallen cupcakes.

- heb ik mijn slag kunnen slagen in de kringloopwinkel. Ik ben namelijk begonnen met een verzameling mooie keramiek. En het liefst van al unieke en kitcherige exemplaren. En als ik dan zo'n leuke exemplaren op de kop kan tikken voor 25 cent kan mijn dag niet meer stuk.

-was ik zeer blij met het late verjaardagscadeautje. Het boek vis en veg van uitgeverij snor. Een boek op mijn lijf gesneden. Goede voornemens genoeg om vegetarisch te eten maar tussen droom en werkelijkheid liggen toch meer hindernissen. Mijn principes veranderen nogal naarmate ik al dan niet tijd heb, vermoeid ben of dat het de moeilijke dagen van de maand zijn. Maar kijk de auteurs hebben aan mensen zoals ik gedacht want dit schreven ze in hun voorwoord : dit is het eerste echte kookboek voor soft-core wouldbe vegetariërs, voor principiële watjes. Mooier had ik het zelf niet kunnen verwoorden.

Kijk bij Anki voor de lijst met alle deelnemers

dinsdag 17 januari 2012

Spitter spetter spat




Een beetje schuim en een paar eendjes, meer heeft de tweeling niet nodig om van badtijd echte speeltijd te maken. En al zeg ik het zelf, baardimitaties met badschuim blijven leuk. De badkamer die er elke keer bijligt als een slagveld iets minder :-) 

zondag 15 januari 2012

Count your blessings








Bijna de helft van ons gezin verjaart in dezelfde week. Eerst ons Feetje dan ons Lola en ik sluit de rij. Dus het kan niet anders dan dat we deze week genoten van lekker veel taart, kaarsjes, cadeautjes en een leuk feestje. En al is mijn principe altijd "alle reden zijn goed voor een leuk feestje" toch ben ik er niet rouwig om dat het op het vlak van feestjes en cadeautjes een beetje rustiger wordt. Want na sinterklaas, kerstmis, nieuwjaar en de verjaardagen zitten de kasten vol en het wordt dringend tijd dat ik in actie schiet en eens grote kuis houd. Maar ik sus mijn geweten dat ik nog wat tijd heb want de grote lenteschoonmaak, die is pas in maart dacht ik hé.  

Kijk bij Anki voor blessings

dinsdag 10 januari 2012

Ons Fee wordt 1 jaar

Vorig jaar lag ik nu al in het ziekenhuis wachtend op de keizersnede die de volgende dag gepland was. En ik kan u verzekeren als je opvang moet zoeken voor 4 kinderen kwam het mij goed uit dat ik alles mooi kon plannen. Volgens mijn gynaecoloog kon ik zo zelfs nog een nachtje rustig slapen voor ik definitief mama van vijf werd. Al bleef dat ijdele hoop. Ik denk dat ik al in coma moet liggen voor ik rustig kan slapen in een ziekenhuisbed :-). Maar kijk na die slechte nacht werd ons Fee geboren om 9u12 (*) en had ik het ongelooflijk geluk dat er maar een 15-tal gebroken nachtjes volgden. Ik sliep zowaar meer na mijn bevalling dan tijdens de laatste maanden van mijn zwangerschap. Maar daarvoor heb ik wel eerst 5 kinderen op de wereld moeten zetten voordat ik van deze extralegale voordelen kon genieten :-)

(*) Voor het exact uur heb ik even moeten spieken. Daarvoor moet ge ook 5 kinderen op de wereld hebben gezet om al je bevallingen door elkaar te slaan :-). Gelukkig bestaan er babyboekjes.


zaterdag 7 januari 2012

Count your blessings






De kerstvakantie is spijtig genoeg voorbij. Maar de leuke foto's en herinneringen zijn gelukkig minder vergankelijk. Tijdens deze vakantie heb ik genoten

van leuke knuffelwedstrijden van de kids met hun papavanvijf.

van een lekker ontbijtje met ons allen bij de pain quotidien 

van uitwaaien aan de zee. Ik ga zeer graag naar de zee in de winter. Misschien nog liever dan in de zomer.

de facelift van onze frigo. Dankzij de leuke sticker die ik kreeg van mijn zus.

Meer blessings zien? Kijk  bij Anki om de lijst van de deelnemers te zien

donderdag 5 januari 2012

Onze dierenvriend


Ocharm toch dat dutske. Ge zult maar een moeder hebben dat niks moet weten van alles wat beweegt en meer dan 2 poten heeft. Nog meer stofzuigen en zindelijkheidstrainingen zouden erover zijn. Dus dan zoekt ge uw heil in panda's op een pulleke en een bambi van plastiek. Die mogen gelukkig nog wel binnen in huis. Al ruift diene panda toch ook wel een beeteke.

dinsdag 3 januari 2012

Solden bij See my Jammie

De solden zijn in het land en dan kunnen we bij See my Jammie niet achterblijven. Als je een pyjamaatje wilt bestellen kan je een mailtje sturen naar seemyjammie@gmail.com. Alvast veel mooie dromen toegewenst voor de kindjes en rustige nachten voor de mama's en papa's

zondag 1 januari 2012

Count your blessings

Bij deze de eerste count your blessings van het jaar. Er zijn slechtere manieren om 2012 te beginnen denk ik zo.






Deze week genoot ik van mooie cadeautjes, feestelijke tafels en de eerste keer feestdagen met ons Feetje erbij. Op de foto's de kussens van Orla Kiely, By Graziela, Ferm Living en eentje die kwam van urban outfitters. Op de tweede foto de leuke kinderbordjes van J.I.P. Meer blessings zien? Kijk bij initiatiefneesmter Anki voor de lijst met deelnemers.