zondag 29 april 2012

Count your blessings

Deze week effe moeten zoeken naar de blessings aangezien onze kuisvrouw al een paar weken ziek is, onze vaatwasser de geest heeft gegeven en onze afvoer verstopt zit. Maar ik heb ze toch gevonden :-)





Deze week heb ik genoten van

het korte kopje van Lukas. Het was echt wel nodig dat ik eens met dat manneke naar de kapper ging want de vraag 'en zijn het allemaal meisjes?' had ik net iets te vaak gehoord.

het geratel van mijn stikmachien. Ik ben namelijk gordijnen aan het stikken voor onze slaapkamer. Zo voorzienig ik ben heb ik hiervoor goedkope ikea-stof gekocht om het eens te proberen. Al is de kans groot dat het de definitieve gordijnen zullen worden omdat mijn goesting na één gordijn precies al serieus gezakt is.  

de nood een deugd te maken en samen met papavanvijf de afwas te doen want 'liefde is samen afwassen' is het niet?. En  met de liefde zitten we gebeiteld denk ik dan want dat machien valt natuurlijk juist stil in een lang weekend :-).

de zonnestralen die de regenwolken weg en de kids buiten gejaagd hebben. Zo hangerig dat ze binnen kunnen zijn, zo actief waren ze buiten met dit kamp als resultaat.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met deelnemers

donderdag 26 april 2012

Libelle mama


Deze week sta ik samen met de kids in de libelle mama. Ter gelegenheid van moederdag schetsten ze 6 portretten van verschillende mama's waaronder mezelf. En ik ben zeer blij met het resultaat. Bedankt Libelle voor de leuke fotoshoot. 
Klik hier om het artikel te lezen

woensdag 25 april 2012

Een gewone doordeweekse dinsdag


Daar gaat de titel van mijn item al de mist in :-). Dus uit tijdsgebrek de gewone doordeweekse woensdag ipv dinsdag. Met lekkere brocolli en zalm op het menu, met ons Fee die al een paar stapjes zet als ze er zin in heeft maar voor de rest koppig blijft kruipen en met de ultieme oplossing voor krokodillentranen en onmisbaar in elke huishouden namelijk : de pleister.

zondag 22 april 2012

Count your blessings




Deze week genoten van 

Zelfgeplukte bloemetjes die een ereplaatsje krijgen op de kast. Zelf al zijn het pisbloemen.

Een lekker vers eitje bij het ontbijt. Al was het spijtig genoeg geen kakelvers eitje. Daarvoor hebben we eerst kippen nodig en een kippenhok. En dat is ons nog altijd niet gelukt. Zelfs de ooit beloofde kuikens waren sneller in de kippenhemel dan bij ons in het kippenhok

de verjaardag van de tweeling. 4 kaarsjes mochten ze uitblazen. En ze hadden er zin in. Net zoals in de chips met de nodige vettige handjes en vettige stoelen als gevolg:-)

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor delijst met al de deelnemers


donderdag 19 april 2012

Iemand een stukje chocolat hebben?


En dat is nog maar een fractie van hetgeen er in onze kast ligt. Ik denk dat ik nog eens op zoek ga gaan naar een tutorial om mijn rokken te verbreden.

dinsdag 17 april 2012

I love blogging

Tv kan ik gerust missen maar neem mij mijn internetverbinding af en ik vrees dat ik echte afkickverschijnselen zou vertonen :-). Zalig vind ik het om 's avonds in de blogwereld te verdwalen van link naar link naar link. En mij  helemaal onder te dompelen in de wereld van mooie foto's, grappige anekdotes, creatieve ideeën en leuke interieurs. En buiten de tonnen inspiratie die ik zo opdoe kom je ook heel leuke mensen tegen die je zomaar voorstellen om je een superschattig retrokruippakje te lenen. Met wie je dan als een soort blind-date afspreekt aan de ingang van Van Katoen, waar je plots een leuk ingepakt cadeautje in je handen gestopt krijgt. Heerlijk gewoon. Spijtig dat het zo druk was en dat ik zo weinig tijd had om echt bij te kunnen babbelen maar dat komt wel als ik het kruippakje kom teruggeven als Fee eruit is gegroeid.Ongelooflijk bedankt juffrouw sanseveria!



zondag 15 april 2012

Count your blessings





Gisteren genoten van een  namiddagje Van Katoen in het prachtige MIAT-gebouw samen met papavanvijf en de kindjes. Wat een heerlijk iniatiatief. En als ik mooie dingen kan kopen voor heel schappelijke prijzen en voor het goede doel dan ben ik helemaal in mijn nopjes. Hopelijk volgen er nog veel edities. Ik ben vooral blij dat ik nog het leuke astronautenstofje op de kop kon tikken.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met al de deelnemers

woensdag 11 april 2012

Een deel van de buit








Ziehier het eerste deel van de buit uit Kopenhagen. Het is te zeggen van hetgeen ik tussen de soep en de patatten en de was heb kunnen fotograferen vooraleer het donker werd. 

1. Fotokadertje van Rice
2. Kussen van Donna Wilson
3. Letterblokken van Uncle Goose 
4. Letterbak kwam uit een tweedehands winkeltje. 
5. Beker van Donna Wilson
6.Vaasje van Rice
7. Poef van Zid Zid

maandag 9 april 2012

Kopenhagen















Het is dat ik mijn kindjes te hard zou missen en dat mijn bankrekening niet zou kunnen volgen anders deed ik elk weekend een citytrip.  Zeker in de slow-motionversie zoals ik in mijn vorige post al zei. Ik voelde mij terug student. Opstaan als je wakker wordt. 's Ochtends nog niet weten wat en waar je gaat eten 's avonds. Kilometers wandelen voor dat ene superleuke winkeltje. Blijven hangen in toffe cafeetjes en dan s' nachts thuiskomen en de voordeur niet openkrijgen waardoor je je onderburen moet wakker bellen om binnen te geraken. Ook zin gekregen? Hieronder zet ik een paar van mijn favoriete adresjes

We sliepen niet in een hotel maar vonden een leuke studio via airbnb en ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt de ruimte van een suite voor de prijs van de jeugdherberg. Je bent  vrijer in je doen en laten en je beleeft de stad op een authentieker wijze. Je moet bijvoorbeeld naar de bakker om de hoek voor je ontbijt en naar de kruidenier voor je fruit en groenten.

Mijn favoriete shopadresjes zijn bijna allemaal design en woonwinkels maar in Kopenhagen zit je dan ook in het hol van de leeuw natuurlijk.
de flagshipstore van Hay in de Strogetvej,
Pang in de Dronningsgade, een winkel met een groot aanbod van Rice, Kitch kitchen en Neon living
Normann in de Osterbrogade. Superinspirerende collectie.
Tiger in de H.C.Andersenboulevard. Dit is een superhippe zeeman. Zo leuk en de maximumprijs is 5 euro en ik werd er bijna zot :-).
Det mondaene skur in de Kongevej. Een winkel vol leuke keukenaccesoires
en de obligate Urban Outfitters natuurlijk maar die vind je in België gelukkig ook.

Mijn favoriete lunchadresje is het laudromat café in de Elmegade. Vooral de vegetarische gerechtjes zijn superlekker. En Rayella is een supergezellig leescafeetje in de Faelledvej 5. Niet dat het zo typisch Deens is, het is een Spaans café maar toch zeker de moeite om er langs te gaan.

En om weg te gaan moet je in het meatpacking distrcit zijn. Dit is een plek in de stad waar vroeger vleesverwerking bedrijfjes en slagerijen waren en waar ze nu leuke bars van gemaakt hebben. Mijn favoriet is Jolene in de Flaesketorvet.

Mijn buit toon ik in de volgende posts. En als ik zeg buit dan bedoel ik ook buit. Als ik zeg dat ik bijna geen beenruimte had in de auto toen we terugreden naar België  zegt dat genoeg zeker :-)