donderdag 31 mei 2012

Maak eens een glijbaan van uwe vloer


Deze foto is getrokken door ons Kato en was ook helemaal haar idee. Toch schoon hé (en de mama blinkt :-)).  En nu dat jullie toch allemaal naar mijne vloer aan het kijken zijn. Zo ziet ne vloer eruit als er 5 kinderen op spelen en eten. Krassen, vlekken en kruimels à volonté :-). 

dinsdag 29 mei 2012

Home sweet home



Onze keuken is al een paar jaartjes oud en ik ben er nog altijd zeer tevreden mee alleen vind ik het soms spijtig dat alle kasten dicht zijn want ik heb nogal een zwak voor kleurrijk servies.  Dus af en toe smijten we de kastdeuren gewoon open. Hier zie je bekertjes van Rice , bordjes en tassen van de kringloopwinkel, kommetjes van Tiger, en nog bekers van Donna WilsonIsak en Orla Kiely. Het maria beeldje komt van Kitch kitchen en gebruiken wij om ons afwasproduct in te doen.

Meer home sweet home zien? Kijk bij Barbara om de lijst met al de deelnemers te zien.

maandag 28 mei 2012

Count your blessings



Deze week genoten we net zoals jullie allemaal met volle teugen van het warme weer en konden we voor de eerste keer dit jaar het zwembadje en de zonnecrème vanonder het stof halen. Puur vakantiegevoel in de eigen achtertuin met deze vakantiefoto's als resultaat. 
Voor alle aandachtigen onder jullie die aan het tellen zijn geslagen: er mankeert er inderdaad ééntje op. Ons Feetje zat op dat moment heerlijk in dromenland.

Deze week kregen we ook gezinsuitbreiding. En geen klein beetje ook. Zomaar eventjes 6 kippen lopen er nu ergens vanachter in onzen hof rond die de naar de namen Fabiola, Paola, Mathilde, Claire, Astrid en Elisabeth luisteren. En in tegenstelling tot mijn dochter ben ik belange niet zo dapper om die beesten vast te houden. De eitjes dat gaat misschien nog juist lukken :-) 

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met deelnemers

vrijdag 25 mei 2012

Howkapow

Oh, hier word ik zo hebberig van. Wat een gigantisch leuke site !! Alleen spijtig dat wij op het Europese vasteland wonen en dit mooi servies zich ergens in het verre Engeland bevindt. Met de volle 30 euro verzendkosten tussen :-). Dus dat zal nog even wachten worden tot de volgende citytrip vrees ik.


dinsdag 22 mei 2012

Een doodgewone dinsdag



Deze dinsdagavond stond de Scampi diabolique Jeroen Meeus op het menu. Een gerechtje dat voldoet aan al mijn eisen en dus zeker een blijver is. Snel klaar, gezond, niet te kostelijk en lekker. En wat ben ik blij dat het 's avonds wat langer licht blijft dan kan ik tenminste weer schone foto's trekken.

En vandaag kwam ik al cruisend door het vlaamsche land dit paard tegen of zeg ik beter kameel? :-)Misschien was het kindje dat op zijn rug mocht zitten een beetje te zwaar :-)

zondag 20 mei 2012

Over de ijzersterke maag van mamavanvijf

Dat een goede gezondheid een onmisbare eigenschap is voor een mama van vijf dat wist ik al langer dan vandaag maar dat je ook een ijzersterke maag moet hebben daar ben ik pas dit weekend achtergekomen. We zijn namelijk gezwicht voor de studio 100 commerce en trokken met ons 7 naar  de grot van ali baba voor de kleuter, namelijk Plopsaland. Het land waar de suikerspinnen groeien aan de bomen en waar Gert Verhulst keizer is. En blijkbaar is Gertje zeer begaan met de veiligheid van onze kids. Veel meer dan de eftelingen of de disneylanden van deze wereld. En alhoewel al die kleine koters van meer dan een 1 meter de volle pot moeten betalen mogen ze enkel met begeleiding op de attracties. Dus effe ter verduidelijking. Papavanvijf bleef bij Fee en ging dus niet op de attractie terwijl mamavanvijf de eer had om 4 keer na elkaar telkens met een ander kind op de attractie te zitten die de namen droegen als de vallende bloem en storm op zee. Ik was op den duur blij dat we een uur moesten aanschuiven bij de volgende attractie Ne mens doet toch wat voor zijn kroost hé:-)






dinsdag 15 mei 2012

Home sweet home





In deze home sweet home post

een foto met onze wc-literatuur. Of tenminste mijn wc-literatuur. Alhoewel dat ik denk dat lezen op het toilet iets typisch mannelijks blijft. Ik blijf de zetel of mijn bed verkiezen boven een wc-bril.

kleurrijke handdoeken die ik vond in zo'n DDR tweedehandswinkeltje in Berlijn. Grappig dat onze handdoeken een geschiedenis hebben in een ver communistische verleden.

en de onmisbare eendjes die in onze badkuip wonen. Ze kijgen nog juist geen broodkorstjes :-)

Home sweet home is een initiatief van Barbara. Kijk bij haar voor de lijst van alle deelnemers

zondag 13 mei 2012

Count your blessings





Vanaf dat de eerste zonnestralen komen piepen krijg ik zin in zomerfruit. En aangezien dat we dit jaar lang op die eerste zonnestralen hebben moeten wachten, heb ik dit mij dit weekend al eens goed laten gaan. Lekkere aardbeitjes, meloenen, mangosmooties. Mijn voorraad vitamienen is weer aangevuld.

Kijk bij Anki voor meer blessings.

vrijdag 11 mei 2012

Met Feetje aan het zeetje


Foto' met de zee op de achtergrond kunnen niet mislukken. Wie dat er ook op staat :-). Deze foto is al enkele weken geleden getrokken maar  met moederdag in het vooruitzicht kon ik het niet laten om hem op mijn blog te zwieren. Voor alle mama's al een gelukkige moederdag gewenst.

dinsdag 8 mei 2012

Een doordeweekse dinsdag





Met vandaag

een quiche met zalm en witloof op het menu en raar maar waar de kinderen zijn er gek op. Verstaan wie verstaan kan.

de badkamervloer bezaaid met kledingstukken.

tanden poetsen met de tweeling of anders gezegd: hoe maak ik zoveel mogelijk tandpastavlekken op mijn kleren :-)

zondag 6 mei 2012

Count your blessings




Deze week werd ik blij

van kleine prutsen op schommelpaardjes.

van mijn fluogele sjakosj. Het was liefde op het eerste gezicht. Er zaten welgeteld 2 minuten tussen de eerste blik en de aankoop :-).

van stoepkrijten op het terras. Alleen spijtig dat de regen geen rekening hield met al dat vlijtige werk. Al vond de mama het stiekem wel handig :-)

dinsdag 1 mei 2012

Home sweet home

Omdat ikzelf niet liever doe dan te kijken hoe andere mensen van hun huis hun thuis maken en ik daar ook liters inspiratie mee tank start ik vanaf deze week met een home sweet home post.


Om te starten een foto van mijn  gloednieuwe werkplek. Met behang van onszelf op de muur en een paar planken van de gamma maakten we dit bureautje waar er genoeg plaats is voor al mijn tijdschriften, boeken en naaimachine. Meer zelf, er is nog plaats over, als dat geen luxe is. De creatieve wind zal er goed kunnen doorwaaien :-)