maandag 30 juli 2012

Copy-paste?

Als ge een paar kinderkes hebt lopen dan kan het al eens voorvallen dat ge af en toe een déjà-vue hebt. Wat op zich niet zo vreemd is natuurlijk want na een paar keer schudden valt de natuur al eens in herhaling :-)
Links ons Fee op 18 maanden. Rechts Lola op 16 maanden.

zondag 29 juli 2012

Naar de kermis




Als kind ging ik nooit naar de kermis. Mijn moeder had er een gloeiende hekel aan. En als jong meisje vond ik dat verschrikkelijk oneerlijk, zoals alleen kleine meisjes dingen oneerlijk kunnen vinden :-). Maar kijk op een dag krijg je zelf kinderen en haal je je schade in. Compleet met foute muziek van frans bauer en co , brolprijzen die letterlijk bij het openen van de verpakking stuk gaan, de zoon die 'de flosh' pakt vanop zijn stoere motor en de obligatoire smoutebollen. En ik, ik geniet en denk bij mezelf dat ik mijn kinderen toch maar mooi een jeugdtrauma heb bespaard :-) :-)

donderdag 26 juli 2012

Lekker ontbijtje



Vanaf volgende week zal ik tijd hebben voor te ontbijten want dan begint mijn vakantie en hoeft er niemand op tijd naar zijn werk of naar de opvang. Want hoe je het draait of keert ik slaag er als enige thuis niet in om 's ochtends te ontbijten. Alhoewel dat ik er mij volledig van bewust ben dat dus niet echt slim is van mij en ik altijd bereid ben om aan mijn slechte gewoonte te werken (aheum) ben ik mij dus gaan toeleggen op "hoe kan je deftig gezond ontbijten in de auto op weg naar het werk en dat zonder accidenten te doen"? Op de foto zie je het resultaat. Een kommeke muesli met yoghurt en fruit en... een lange lepel! Vergeet nooit de lange lepel. Ooit al eens een aan een delhaize moeten stoppen om één lange lepel te moeten kopen? Juist ja, ik dus wel. Gelukkig nog niet om een nieuwe tenue te moeten gaan halen. Al ligt dat gevaar wel altijd op de loer.

zondag 22 juli 2012

Count your blessings




Dit weekend genoten van het mooie zomerweer. Eindelijk :-) want mijn energiepeil had dringend een zonneboost nodig. En samen met de zon genoten we ook van lekkere, dikke, zoete kersen. Zo'n foto met kersenoorbellen blijf ik toch geweldig vinden.

En we hebben er met ons zevenen een aller-retourtje ardennen opzitten waar we ons Kato afzetten op kamp. Voor de allereerste keer, helemaal alleen. Maar mijn flinke meid zag het helemaal zitten en ik ben ontzettend benieuwd naar haar verhalen als ze volgende zaterdag weer thuis zal zijn.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met alle deelnemers


woensdag 18 juli 2012

We love you Brussels, we do!

















Een paar snapshots uit de vele foto's van ons weekendje Brussel. Best wel grappig om op citytrip te gaan op 15 km van je woonplaats. De echt toeristische zaken hebben we links laten liggen. We hebben ons vooral gefocust op shopping en leuke restaurantjes. Daar zijn mijn bankrekening en mijn weegschaal getuige van :-)

Een paar aanraders:

Boucle d'or - Rue du Tabellion 12. Leuke, hippe kinderkleding en accesoires

Zao - Rue du Bailli 96. Woonaccesoires, stationary, kinderkleding. Hier kocht ik leuke katviglaarsjes

Mon Amour - Rue du Page 36. Superschattig en beetje rommelige winkel waar je in elk hoekje iets leuks ontdekt.

Lowi - Winkel met mannen- en vrouwenmode met oa mijn favoriete merk Numph.

La fabrika - Dansaertstraat 182 - designwinkel met oa Donna Wilson, Hay, Normann etc

Urban Outfitters - Place Stephanie 6 - Mijn all-time favourite.

Hunting and collecting - Kartuizerstraat 17 - Conceptstore voor de cultureel bewuste shoppers.

Passa Porta - Dansaertstraat 46 -  Grotendeels nederlandstalige boekenwinkel in Brussel met een breed en origineel aanbod. Vooral het gamma kinderboeken is origineel 

Foxhole - Vossenstraat 6 - hippe tweedehandswinkel met leuke retrojurkjes en veel laarzen

Bozarshop - Rue Ravenstein 15 - Museumwinkel met een leuke kunstboekencollectie. Net hetgeen je niet op een ander vindt

Zebrabar - St Goriks 35 - Gezellig caféetje met de een grote keuze aan verse smoothies.

De Markten - oude graanmarkt 5 - Leuk café met mooi terras onder de bomen en een lekkere en democratische kaart

L'amour fou - Chaussée d'Ixelles 185 - Hip eetadresjes met superlekkere vegetarische hamburgers en mogelijkheid voor te brunchen

BarBik - Arduinkaai 3 -Eerlijk en lekker eten voor een schappelijke prijs

Rommelmarkt op het vossenplein - elke dag van 7u tot 15u


zondag 15 juli 2012

Count your blessings


Van blessings gesproken. Dit weekend was ik op citytrip in ons eigenste Brussel samen met mijn 2 fantastische zussen. En wat kun je daar beter doen dan een goei pak friet eten van het frietkot? Veel moet ik eerlijk zijn :-) Shoppen, lekker eten, rommelmarktjes doen, hippe bars opzoeken, bakken inspiratie opdoen en massa's foto's trekken ... Alhoewel we kilometers gestapt hebben, het nu bijna middernacht en mijn wekker mij morgen om 6 uur wekt zijn mijn batterijen weer helemaal opgeladen. De foto's volgen binnen een paar dagen.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met deelnemers te zien?

donderdag 12 juli 2012

Soldekes bij de kringloopwinkel


Ik was meteen verliefd op deze 2 leuke koffiekannen. Zeker toen ik hoorde dat ze aan 1,5 euro per stuk verkocht werden kon ik ze niet weerstaan. Van koopjes gaat mijn hart toch altijd sneller slaan :-). Nu alleen nog wat plaats maken in de kast in afwachting van het mooi rek dat ik op het oog heb om al die leuke dingetjes te kunnen uitstallen.

maandag 9 juli 2012

Home sweet home



Ik doe nu al een paar weekjes mee aan de home sweet home posts maar eigenlijk had ik nog niet echt veel inkijk gegeven in ons huis. Bij deze komt daar verandering in en krijgen jullie inkijk hoe het er bij ons uitziet. Na een zware opruimronde wel te verstaan ;-)

Home sweet home is een initiatief van Barbara. Kijk bij haar voor de lijst met alle deelnemers.

zondag 8 juli 2012

count your blessings





Deze week werd ik blij

-van de puzzelfase waar ons Feetje inzit. Deze puzzel van Djeco is superleuk want de diertjes zijn niet alleen puzzelstukjes maar zijn ook diertjes waarmee je boerderijtje kunt spelen.

-van de nieuwe helmen van Nutscase die toekwamen met de post. En we hadden ze echt dringend nodig want deze week hebben zowel Lola, Lukas als Ella leren fietsen. En als je weet dat Ella er al ingeslaagd was om zowel in de beek als in de prikkeldraad te belanden kunnen we deze helmen zeker gebruiken.

-zelfgemaakt pizza. Een klassieker onder de kinderactiviteiten maar ze blijven het fantastisch vinden om te doen.

Meer blessings zien? Kijk bij Anki voor de lijst met al de deelnemers.

donderdag 5 juli 2012

De plaatselijke disco

Deze fotoreeks moet je bekijken met het liedje 'Neem je mee' van Gers Pardoel in je achterhoofd. :-)
Met Lukas en Ella aan de knoppen en Kato en Lola die vrolijk staan te springen. Voorlopig nemen ze nog genoegen met de living en daar kan de mama nog best van genieten.





dinsdag 3 juli 2012

Een doordeweekse dinsdag

Een echte doordeweekse kun je deze dinsdag niet noemen want alleen Fee is thuis. De 4 oudsten zijn 3 dagen gaan logeren bij de oma. Het is eerder een abnormaal rustige dinsdag. Zelf met te moeten werken heb ik het gevoel dat het vakantie is :-). En wat doet ne mens als hij plots tijd cadeau krijgt? Papavanvijf verassen met een lekkere salade van verse erwtjes en bonen. Een receptje van mijn all time favourite Jamie Oliver.





Het receptje kwam uit de maarteditie van het tijdschrift van Jamie Oliver. Het is dan wel geen Pasen maar met een glaasje wijn op het terras smaak het al even fantastisch lekker.

Je hebt nodig voor 6 personen

olijfolie
4 lente-uitjes
400 ml kippenbouillon
500 gr doperwten
500 gr tuinbonen
1 potje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
bosje munt
6 plakje prosciutto

Verhit de olijfolie in een pan samen met de lente-uitjes.
Voeg de bouillon, doperwten en tuinbonen toe
Roer de artisjokharten erdoor met de munt
Voeg peper en zout toe
Leg de plakjes prosciutto erop en laat zachtjes 10 minuutjes koken
Serveer met brood en laat het je smaken!

zondag 1 juli 2012

Picknick in het park



































Na een verschrikkelijk hectische week waar we zijn doorgeploeterd en waar we organisatorisch zware hindernissen overwonnen hebben, vonden we wel dat we een verzetje verdiend hadden. We hebben de was en de plas zo gelaten en zijn zaterdag gaan picknicken in het Jubelpark in Brussel. Heerlijk genietend van familie, lekker eten, een glaasje wijn, het zonnetje en lekker niets doen. Het contrast met de week kon niet groter zijn :-). En ons Lolaatje, die is weer volledig de oude.