dinsdag 29 januari 2013

Iemand veiligheidshelmen teveel?

Volgens mij zou een veiligheidscoördinator stante pede het gebruik van veiligheidshelmen verplichten in het huis van mamavanvijf. Het gevaar dat er een stuk speelgoed op je hoofd valt is dan ook reeël. Is het niet door een verdwaald projectiel dat uit de lucht komt vallen omdat je toevallig getuige bent van een geëscaleerde broer-zusrivaliteit dan is het wel door de "speelgoedbergconstructie" die het laat afweten omdat iemand net de onderste knikker nodig heeft in de onderste bak...Stabiliteit, efficiëntie, esthetiek van mijn speelgoedmanagement? Over de volledige lengte ben ik gebuisd. Speelgoed is als onkruid, hoe meer je het onder controle probeert te houden, hoe erger het wordt. Tips? Iemand?

zondag 27 januari 2013

De grot van Ali Baba















































































































Aan feesten ontbreekt het ons dit jaar absoluut niet. De laatste kruimels van mijn dertigste verjaardag zijn nog niet allemaal opgekuist of we beginnen al te plannen voor het volgende evenement van dit jaar. Kato en Lola hun eerste communie. Allebei tegelijk, inderdaad want anders stopt het echt nooit. Zouden we 8 communiefeesten hebben op 10 jaar tijd...En ik ben dan misschien een beetje zot maar gelukkig nog niet helemaal :-)

Dus zoals ik al zei, 2 eerste communiekantjes, die natuurlijk in het nieuw moeten gestoken worden. En aangezien mijn naaicreaties het amateuristische niveau niet echt overstijgen heb ik dan snel beslist om mij tot de professionals te richten. Fia van little miss Y . Een geweldige ontwerpster van de meest lieflijke kleedjes met retrotoets. Kato en Lola mochten hun droomjurk tekenen en dan dan samen met Fia hun eigen ontwerpje maken (met lichte druk van mamavanvijf om al de bloemen en pofmouwen en tule en een sleep te skippen!!) En terwijl zij zo druk bezig waren heb ik mij vergaapt aan het atelier van Fia. Gewoon geweldig! Ik.wil.dat.ook!!!! Maar kijk er komen nog een paar pasbeurten en mag ik dus gelukkig nog een paar keer mijn ogen de kost gaan geven want ik ben er zeker van dat ik nog niet de helft heb kunnen zien. Wordt vervolgd!

zondag 20 januari 2013

En nu de cadeautjes






En het zijn alleen die van mij :-). Die van de kinderen liggen al zodanig verspreid door ons ganse huis en nu ik dertig ben, begint de fysiek een beetje tegen te pruttelen zo op een zondagochtend :-) Alhoewel het ook wat fysiek vraagt om mijn cadeaus uit de handen van grijpgrage peutertjes te houden :-). Maar don' worry de cadeautjes van de kinderen hebt ge nog tegoed. 

Een kleine opsomming

- Een leuke happy birthday slinger
- een mooi canvas zak met de eerste letter van mijn naam
- 2 ubercoole vaajes uit papier om rond een bierflesje te zetten 
- oorbellen en broches
- fotokader
- genaaid schriftje
- huisjes lichtslinger
- Rice bakgerief
- en mijn droombotten waar ik al 10 jaar op wacht :-)!

Ge ziet 30 worden is zo erg nog niet. Alhoewel ik ook al direct geïnvesteerd heb in een antirimpelcrème en antiwallencrème. Ge kunt maar beter uw voorzorgen nemen denk ik dan :-).

woensdag 16 januari 2013

Lola, Lolololoola :-)


En zoals ik in mijn vorig berichtje al zei zitten we nog steeds midden in de verjaardagsweek. Met vandaag Lola die 6 jaar wordt. En speciaal voor mijn lief, klein Lolaatje een fotocollage met een terugblik op de voorbije 6 jaar waarin ze van een klein baby'tje opgroeide tot de prachtige meid die ze de dag vandaag is. Gelukkige verjaardag mijn lieve schat.

zondag 13 januari 2013

De verjaardagsmarathon




Terwijl de eindejaarsfeesten nog niet volledig verteerd zijn beginnen wij al aan de volgende feestenmarathon. Wij zijn namelijk met 3 jarig in 1 week tijd. En als je dan weet dat één verjaardag op verschillende momenten wordt gevierd, er zijn de verjaardagsfeestjes voor de vriendjes, er is de verjaardagstraktatie in de creche of op school en er is het verjaardagsfeest voor de familie, dan zijn we dus even zoet deze week. 
Hierboven zie je mijn eigen creatie van een verjaardagstaart en ik moet eerlijk bekennen dat hij er beter uitziet dan dat hij smaakte :-). Biscuit maken blijkt niet direct mijn sterkste eigenschap te zijn en dan ben ik nog mild voor mezelf. Maar kijk hierdoor hebben onze kippen toch kunnen meegenieten van deze feestweek :-) 

vrijdag 11 januari 2013

Op de koffie






Ergens heb ik ooit creatieve genen geerft van oma- en opavanvijf. En die genen zijn er nog steeds, alleen zijn die gekoppeld aan een dieselmotor. En die geraakt niet altijd even snel in gang. Te weinig tijd, teveel stress, te moe, te veel was in de wasmand, te weinig eten in de frigo, de draad van mijn naaimachine die zoek is, de kinderen die niet willen slapen,... Allé ge merkt het dat alle reden goed zijn om al die leuke creatieve projectjes uit te stellen.
Gelukkig heb ik hulptoepen. Met name mijn zussen. Mijn oudste zus is namelijk mijn naaimuze en mijn jongste zusje die nog geen gezin en heerlijk veel vrije tijd heeft, die 100 keer creatiever is als ikzelf, die de zotste ideeën heeft en ze nog uitvoert ook en die alle hulpstukken heeft om mijn dieselmotor in gang te trekken is mijn persoonlijke creatieve coach. Heerlijk toch? En hoe zeggen ze dat ook weer? 1+1 =3 niet? Hierboven de foto's van het resultaat van de creatieve wind die mijn zusje liet waaien toen ze op de koffie kwam :-). Het resultaat? Nieuwe kaarsen en nieuwe oorbellen. Bedankt lieve zus

maandag 7 januari 2013

Hebben jullie mij gezien?


Ik ben altijd al praktisch ingesteld geweest. En aangezien ge met een 5 koppige kroost vaak ogen op uw gat moet hebben zoals ze hier zeggen kreeg ik een aha-erlebnis toen ik dit jasje zag. Want het wordt al een pakske moeilijker om aan uw moeders aandacht te ontsnappen als levende fluostift :-)
1-0 voor mamavanvijf zou ik zo denken :-)

Voor de geïnteresseerden het jasje komt van het merkje Zorra.

vrijdag 4 januari 2013

Voor en na


    Voor


    Na


Logischerwijs denk je meteen aan een verbetering als je 'voor en na' ziet staan in de titel. Maar deze foto's tonen dat het in mijn huishouden regelmatig anders uitdraait. Een paar maanden geleden was ik nog vol goede voornemens dat hier mijn naaihoekje zou komen. Maar kijk papier verslaat stof en ondertussen hebt ge al een goeie bril nodig om mijn naaimachine terug te vinden tussen al het gerief dat de knutselmaffia in mijn huis laat rondslingeren. En de naam knutselmaffia is niets overdreven. Ik heb er hier lopen die meer tekeningen en knutselwerkjes produceren dan een hele kleuterschool samen :-).

dinsdag 1 januari 2013

nieuwjaarsfeestje













Mij krijg je niet zo gauw buiten op oudejaarsavond. Zeker niet met 5 klein mannen. Ten eerste kost alles dubbel zoveel als op normale dagen, ten tweede zoek maar eens een babysit de 31ste december en ten derde vermijd je zo de eeuwige wie-is-vandaag-BOB-kandidaat-discussie :-). Neen, geef mij maar een goed ouderwets gezellig feestje bij ons thuis met leuk gezelschap, lekker eten en drinken, leuke cadeautjes en niet te vergeten het luid aftellen met een TV programma dat enkele weken van tevoren is opgenomen gevolgd door alle Vlaamse schlagerzangers die de revue passeren :-). 2013 is voor mij in ieder geval prima gestart. Hoop voor jullie hetzelfde

De slinger die jullie zien is een zelfgemaakt kopie van de slinger van confetti system.  Hier vinden jullie de handleiding die ik gebruikte. Het tafelkleed is een een gordijn van de IKEA en de borden zijn een mix van kringloopwinkelvondsten en de borden van Donna Wilson. Als kandelaars voor de kaarsen nam ik een mix van verschillende glazen van allerlei hoogte waar ik een druppeltje was op liet vallen om zo de kaarsen vast te maken.