zondag 28 april 2013

Auwwwwwww....


Ik weet niet of het altijd zo'n leuke gave is om empatisch te zijn als één van je kinderen hun vinger tussen de deur heeft gestoken. En vooral het hartverscheurend wenen van de pijn die erop volgt en door mijn moederhart snijdt...Maar als de traantjes zijn opgedroogd en de pijn verdwenen (en de nagel eraf is gevallen...) kan je wel überschattige fotootjes trekken...al blijft het een klein troostprijsje voor de geleden schade natuurlijk...

donderdag 25 april 2013

hieperdepieperdepip!!!!!!



De alomgekende pannenkoekentaart blijft toch scoren. Deze week werden Lukas en Ella 5 jaar en op algemeen verzoek bakte papavanvijf een hele stapel pannenkoeken. Een paar slingertjes, kaarsjes en een liedje en kijk de glinsteringen in hun ogen was een feit :-).  En als ik Ella 's avonds vroeg of ze een leuke verjaardag had gehad knikte ze enthousiast van wel maar ze vond toch spijtig dat het terug keilang ging duren voor ze weer jarig ging zijn :-).

zondag 21 april 2013

Een krijtje in Brussel












































Gewapend met een krijtje en een gekke Tante Nie hadden Kato en Lola gisteren een topnamiddag. De opdracht luidde: maak met je krijtje de stad net ietsje mooier. En hierboven zie je het resultaat van Kato en Lola als krijtjeswarriors :-) En wie weet zijn die paar krijtlijnen er wel in geslaagd om een glimlach op het gezicht van de voorbijgangers te toveren :-) Mission accomplished zou ik zo denken :-)

donderdag 18 april 2013

Mamazondes

Laat ik al beginnen met het feit dat deze foto niet vandaag is getrokken. Neen het is een foto van verleden week toen het zonnetje het nog liet afweten. Maar desalniettemin blijft het één van mijn mama zondes. Op avonden waar de decibels door het huis, de kids in elkaars haren en de strijkparels in het rond vliegen en ik mijn haar grijzer en grijzer zie worden druk ik stevig en kordaat op het tvknopje en dan...wordt het plots stil...zaaaaalig gewoon. En ja ik weet dat het veel beter is voor de kinderen hun motoriek en ontwikkeling dat ze buiten spelen voor hun geestelijke ontwikkeling dat ze boeken lezen of dat ze zich creatief uitleven met pen en papier maar voor mijn zenuwen is het in ieder geval op dat moment veeeeeel gezonder om keihard op dat knopje van de TV te drukken en ketnet eeuwig dankbaar te zijn :-). En eerlijk? eigenlijk heb ik er nog, zo'n mamazondes :-) Jullie niet?

zondag 14 april 2013

Vakantieplannen


Dit jaar staat Zweden gepland op onze vakantiekalender...ergens de eerste 3 weken van augustus maar voor de rest ligt er nog niets vast. Niet bijster slim natuurlijk als je nog ergens met 7 man wil toekomen... Ben dus vanmiddag in actie geschoten en dan begint de moeilijke soms frustrerende zoektocht. Zeker als je net iets anders zoekt dan zon, zee en strand. En al die mooie aanbiedingen op internet zien er stuk voor stuk super uit maar zijn ook allemaal zo hard afgestemd voor het meest standaard gezin. Dus via internet boeken is al zowieso uitgesloten als je meer dan 3 kinderen hebt...laat staan 5 jonge kinderen. En dan blijven er twee opties open ofwel gaan we voor een reis op maat en kost ons dat een bom geld ofwel...trekken we ons er allemaal niets van aan en vertrekken we gewoon met een tent of twee in onze dakkoffer en zien we waar we uitkomen...al weet ik niet of ik echt wel zo stoer ben...mss toch ergens een compromis zoeken tussen deze 2 opties :-)

dinsdag 9 april 2013

Nieuw servies














































En aangezien er hier binnenkort 40 man komt eten kunnen we er maar beter op voorzien zijn. Dus mamavanvijf naar de kringloopwinkel voor een mooie mengeling van vintageborden, glazen en kommen. En de kringloopwinkel heeft het geweten dat we langskwamen of toch op zijn minst gehoord...ooit met een gammel karreke vol glazen, borden en kommen naar de auto moeten rijden over een slecht geasfalteerde parking? Fun verzekerd, en een paar gebroken glazen spijtig genoeg ook :-)

zondag 7 april 2013

Achter de schermen
























Nog een kleine maand te gaan voor de big day van mijn 2 grote meiden. En dit weekend mochten we eindelijk de langverwachte kleedjes gaan ophalen die zij voor ons ontwierp. Ben er keiblij mee. Helemaal de sfeer die ik voor ogen had. Zoals Kato zei, zij is het frambozenijsje en Lola een pistachijsje :-). En aangezien we toch in Gent waren reden we in één moeite door naar de fotoshoot voor de communiekaartjes bij Emilie Vercuysse die ooit het geboortekaartje voor ons Fee maakte. Hierboven zie je een paar sfeerfoto's  van the making of in Emilie haar fantastische studio...op de definitieve kaartjes is het nog even wachten.

donderdag 4 april 2013

meneertje kietel, mevrouwtje fantastisch, meneertje slordig,....

In tijden van internet, ipads en phones zou ne mens vergeten dat er nog simpele boekjes bestaan. Simpele boekjes met simpele tekeningskes die op een zeer simpele manier duidelijk maken waarom je beter netjes bent dan slordig, bescheiden in plaats van arrogant of vrolijk in plaats van boos...De nagel op de kop me dunkt en ik ga er gewoon keihard vanuit dat hoe meer ik van die boekskes ga voorlezen hoe braver mijn kinderen gaan worden...ideaal...moet gewoon zo snel mogelijk gans de serie van Roger Hargreaves aanschaffen denk ik dan :-)

maandag 1 april 2013

Schone paasstillevens :-)




















Echte actiefoto's zijn er dit jaar niet bij, alles wat bewoog die ochtend moest het ontgelden en zijt maar zeker dat kinderen op zoek naar chocolade eitjes bewegen ...mijn fotografische kunsten (of was het het fototoestel? :-)) lieten het die ochtend afweten... en meer dan een een wazig chocolade-ei in een kindermond zat er niet in... Gelukkig dat bloemen en taarten niet bewegen. Dus bij deze red ik mijn eer met wat paasstillevens :-). En volgend jaar beloof ik actiefoto's.