woensdag 31 juli 2013

Zweden here we come!!







Eindelijk vakantie! Met een volle auto zijn we vertrokken voor onze eigen 3weekse roadtrip door Zweden. Met dank aan Air bnb en de natte vinger hebben we zelf een toer uitgestippeld en nu is het natuurlijk de bedoeling dat we die zo goed en zo kwaad mogelijk volgen. Onze route leidt ons van Malmö naar Stockholm naar Smäland en terug naar Kopenhagen om dan via Legoland naar huis te rijden. Aangezien wij niet zo'n planners zijn en een beetje een go-with-the flow attitude hebben op reis is het toch wel altijd een verassing waar we terecht gaan komen. En als dan ons eerste adresje een authentiek peperkoekenhuisje is waar de romantiek vanaf spat dan denk ik 'Yes! Zweden here we come!!!

donderdag 25 juli 2013

Afkoeling gezocht




Zalig afkoelen in de stad. De kids waren er niet weg te slaan en mamavanvijf eigenlijk ook niet :-)

maandag 22 juli 2013

Leuk brunchadresje in Brussel















Als je zin hebt om op een luie zondagochtend te gaan brunchen in een kindvriendelijk restaurantje dan is la tricoterie een echte aanrader! Met een heuse biomarkt, lekkere ongedwongen kaart en een leuke speelhoek heeft het al de ingrediënten om,zelf met 5 kids, de tijd te vergeten en lekker achterover te leunen bij een lekker koffie of lekker omeletje. Niemand die je vies gaat bekijken omdat de kids er rondrennen of met hun fietske rondcrossen...integendeel kinderen maken daar deel uit van het decor. En dat kan al eens een opluchting zijn als je zelf ook wilt genieten van een restaurantbezoekje met jonge kids :-)
En we gingen er naartoe met de metro en dat was op zich al een heus avontuur voor mijn kroost

donderdag 18 juli 2013

Vakantielectuur

Nog een weekje wachten voor mijn vakantie begint maar deze boeken wachten al veel langer om gelezen te worden :-)... ik verheug mij nu al om straks op vakantie, als de kids in bed liggen bij een glaasje wijn al deze boek te verslinden...in totaal 2000 pagina's..zal misschien toch een paar weekjes verlof moeten bijboeken :-)

Groeten uit transitië: Eva Peeters en co bij Standaard Uitgeverij
Bonita Avenue: Peter Buwalda bij De Bezige Bij
De wereld veranderen: John-Paul Flinthoff bij The school of life
De toekomst is groen: Thomas L.Friedman bij Nieuw Amsterdam uitgevers
Terug naar Siberië: Martin Heylen bij woestijnvis
De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween: Jonas Jonasson bij Signatuur
Haar naam was Sarah: Tatiana de Rosnay bij Artemis en co

zondag 14 juli 2013

Snipperdagje aan zee






Nu de zomer eindelijk aangebroken is maar mijn vakantie nog niet hebben we beslist een dagje te snipperen aan onze Belgische kust. Naast zwemkleding en handdoeken had mamavanvijf ook een hele zak kleurrijk crêpepapier, stokjes, ijzerdraad en plakband mee want de meisjes moesten en zouden een bloemenwinkeltje hebben op het strand. En één plus één is drie want mamavanvijf kon haar creatief ei kwijt en was best fier op haar bloemetjes en de kids hadden zeer snel een hele emmer schelpjes bijeen verdiend waarmee zij dan lustig bloemetjes konden kopen aan andere kraampjes. Tot mamavanvijf haar even verdiepte in wat lectuur en bleek dat de commerciële feeling van mijn kids toch nog niet echt op punt stond...Want na een dagje kust waren al mijn nieuwe bloemen weg en hadden we nog een handvol schelpjes en oude 'verlepte' bloemen in de plaats :-) maar met lachende gezichtjes van de kids ernaast en zo kunnen we volgende keer gewoon opnieuw beginnen want zeg nu zelf wat doet ne mens anders op het strand eh :-)

maandag 8 juli 2013

Ze worden zo rap groot



Zeker als ze op een krukje gaan staan. Want grote-mensen dingen zijn toch zoveel leuker  :-)

zondag 7 juli 2013

Weekendje Luik












Zoals de jaarlijks traditie het voorschrijft ging ik ook dit jaar op citytrip samen met mijn zussen. En omdat we graag eens een stad wouden verkennen waar we nog nooit geweest waren viel onze keuze deze keer op Luik. Het zonnetje was vollen bak van de partij en als er iets is waar ik ongelooflijk goed gezind van word dan is het wel een citytrip in de zon. Niets zaliger dan ijsjes te eten en dan na het shoppen in een parkje languit op het gras uit te rusten in het zonnetje. En bij deze kan ik jullie ook nog zeggen dat ik vanaf nu een favoriet treinstation heb. Met vlag en wimpel wint het station Luik-Guillemain, alleen spijtig dat het helemaal uit mijn richting ligt...misschien een kleine tip voor de burgemeesters van Brussel of Antwerpen :-) ?