zaterdag 31 augustus 2013

woensdag 28 augustus 2013

Mini tattoos






In Zweden denk ik niet dat je iemand tegenkomt onder de 30 die geen tatoeage heeft. De kids (en de mama) waren er dan ook helemaal door geïntrigeerd. Toen ik dan in een of ander winkeltje mini-tatoeages tegenkwam van mijn favoriete kindermerkje mini rodini kon ik ze echt niet laten liggen. Kato vroeg wel voor de zekerheid of ze het er terug af kon wassen...ons Ella daarentegen zei stoer dat zij wel een echte wou. Keep you posted :-)

zaterdag 24 augustus 2013

Legoland










Op de terugweg van Kopenhagen naar huis hadden we als verrassing voor de kids nog een dagje legoland ingepland. En de goden waren ons goed gezind...geen verloren kids, geen regen, geen natte broeken, geen ellenlange wachtrijen...en 's avonds op de terugweg 5 engeltjes die sliepen in de auto. En dat zonder kaarsjes te branden :-) Geen idee waar we dat aan verdiend hadden. In ieder geval iedereen die er passeert, legoland is een aanrader.

woensdag 21 augustus 2013

Worstjes bakken








Niet dat ik zo een worstjesfan ben. Verre van zelf. Maar in deze setting past het helemaal. Vrije Zweedse natuur, vuurtje stook en dan een paar worstjes en wat brood erop gesmeten. Mijn jeugdbewegingshart begint weer te kloppen :-).

zondag 18 augustus 2013

vrijdag 16 augustus 2013

Stockholm met kids


































Onze vakantie zit er weer op. Vannacht kunnen we weer zalig in onze eigen beddekes slapen. En alhoewel ik mij had voorgenomen om op regelmatige basis tijdens de vakantie te bloggen heeft het afwezig zijn van free wifi en slapende kids (dus moeilijk om nr internetcafés te gaan) er anders over beslist :-). Dus bij deze een warme oproep naar al die anonieme telecomoperatoren...pleaseeee...free wifi op vakantie zou zooooo cool zijn :-)
Maar dit even ter zijde. Uitsel is geen afstel dus bij deze blog ik deze week over de rest van onze vakantie.
En de volgende stad in het rijtje was Stockholm. Zalig relaxte stad en een absoluute aanrader om met kids naartoe te gaan. Zweden zijn zeer kindvriendelijk ( niet voor niets het land waar IKEA vandaan komt).
Een paar aanraders om met de kids naartoe te gaan zijn:

- Kulturhuset: dit is een soort van cultureel centrum dat bestaat uit meerdere verdiepingen met helemaal vanboven een café. Op een van de verdiepingen zit ook een kinderbibliotheek. En zelf al kunnen de kids geen letter zweeds toch hebben ze zich er gemakkelijk 2 uur bezig gehouden met de speeltoestellen, puzzels en zelf een workshop steenkappen.

-Vasamuseum: Een museum waar de kids kunnen zien hoe een schip er vroeger uitzag en hoe het dagelijkse leven aan boord van zo'n schip er aan toeging. Was een absoluute topper bij onze kids.

-Junibacken: overdekt speelmuseum helemaal in het teken van de boeken van Astrid Lindgren

- Skansen: Soort van Bokrijk waar tijdens de zomermaanden verschillende acteurs het leven van vroeger naspelen. Er is ook een zoo aan verbonden waar je al de dieren die in de Zweedse natuur leven kan bekijken.

- overal in de stad zijn speeltuintjes en stranden met bewaakte en afgebaakte zwemmogelijkheden.

En voor de rest hebben we de kids meegenomen naar caféetjes en winkels wat vrij vlot ging. (buiten een vuile broek inclusief vuile zetel in de winkel en een volgestempelde muur in nog een andere winkel) maar dat zijn details eh :-)

En op algemene vraag via mijn vorig berichtje: we logeerden hier via air-bnb.