zondag 24 november 2013

Dawanda blogger event







Vorige week was ik uitgenodigd op het blogger meets up event van Dawanda in het hippe Meiningerhotel in Brussel. Ik kreeg er de gelegenheid om een deel te nemen aan een workshop tote-bag pimpen met kruisjessteek. Keisimpel met superleuk resultaat. Ik plan in ieder geval nog een paar projectjes met kruisjessteek :-)

En mijn cadeautjeslijst voor Kerstmis is alweer een stukje langer. Lang leve het creatieve aanbod op Dawanda :-)

Hieronder een paar van mijn favorieten


Deze kartonnen stad van Kroost Design



leuke kettingen bij All things we like



Leuke vaasjes bij Snugg studio

Opbergboxen bij I am recycled .



Gehaakte bloemen bij Papa store



Zoooo cute!!!!  Babyschoentjes bij Owoshoes

zondag 17 november 2013

The biggest cooking event








Dit weekend kreeg ik de kans om met ons Kato deel te nemen aan 'the biggest cooking event for kids' georganiseerd door Delhaize. Onze eigen editie van junior masterchef zeg maar:-). En hoe gemakkelijk kan het zijn...alle ingrediënten stonden mooi afgemeten klaar, we mochten werken met topmateriaal en er stond een legertje sous-chefs klaar om de afwas te doen. Het enige wat ik moest doen was in de gaten houden dat Kato niet in haar vingers sneed. Voor de rest was het genieten om mijn dochter vol trots haar eerste maaltijd te zien bereiden, dat buiten de geschifte saus perfect gelukt was. Wat wil je ook als Wout Bru himself alles mooi stap voor stap uitlegt...dan letten zelf alle mama's goed op :-)

De gerechtjes die Kato klaarmaakte waren

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum (2pers)

Ingrediënten:

  • vaste tomaten
  • 10 kersttomaatjes
  • 50 cl sinaasappelsap
  • 2 kippenfilets
  • 20 cl eiwit
  • 1 pakje Panco 200 gr (japans paneermeel)
  • 3 eieren
  • 2 el mosterd
  • 10 cl xeres azijn
  • 50 cl druivenpitolie
  • 2 bosjes verse basilicum
  • dragon
  • 30 gr suiker 
  • peper en zout
Dompel alles tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water.
Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi ze met suiker, peper, zout en giet er een beetje olijfolie over. Konfijt ze vervolgens 1 uur in een voorverwarmde oven
Smelt 30 gr suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in. Haal de kersttomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen
Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje per en zout, de xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe
Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor. Bedek ze daarna met panco.
Frituur de stukken kip in een frituurpan
Afwerking: Werk het bord af met enkele blaadjes sla, zoetzure tomaatjes en lepel er wat vinaigrette over.

Pannenkoeken met appeltjes (2 pers)

Ingrediënten:

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 50 cl melk
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 snuifje zout
  • 2 appels
Giet de bloem in de kom, maak een kuiltje in het midden en doe hier de eieren, de suiker, e vanillesuiker , het zout en de vloeibare boter in. Meng en doe er langzaam de melk bij terwijl je blijft roeren tot een glad papje. Laat rusten.
Schil de appels en snij in stukjes.
Smelt de boter en laat de suiker karamelliseren en leg er vervolgens de appelschijfjes in.
Giet er een goeie pollepel deeg op en laat kleuren. Draai om en wanneer de onderkant mooi gekleurd is en laat nu de bovenkant kleuren.
Laat de pannenkoek op een bord glijden en werk af met bloemsuiker.

zaterdag 16 november 2013

Mijn pennen, stiftjes en potloden zwak


Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik al een zwak gehad voor stiftjes, pennen, potloden, mooie schriftjes, mapjes. Als kind was Sinterklaas mijn grote leverancier voor deze verslaving. Ik herinner mij nog goed dat mijn favoriete winkel toen ik een jaar of 7 - 8 was, de club was :-). Briefjes dat ik toen geschreven heb, dagboekjes gevuld en vriendenboekjes die ik verzameld heb...als ik maar aan mijn bureautje kon zitten. Ondertussen heb ik mijn zwak iets of wat onder controle gekregen en mijn favoriete winkel is bijlange de club niet meer (hij komt zelf niet meer in de buurt :-))...maar af en toe als ik een muji of een hema binnenspring kan ik het mij niet laten en koop ik mij een schrijfstokje, niet dat ik nog dagboeken vol pen of vriendenboekjes moet invullen...maar zeg nu zelf...zo een verzameling staat toch mooi op een bureau niet?

ps: de potten waar de pennen inzitten zijn een geschilderde confituurpot en een yoghurtpot die wat kleur heeft gekregen door er masking tape op te kleven.


zondag 10 november 2013

Kinderwijsheid





Nog maar 2 seconden nadat ik mijn ogen deze ochtend had opgedaan kreeg ik de boodschap van manlief dat onze afwasmachine het begeven heeft... Niet direct de boodschap waarmee je dag goed begint. Met een ongelooflijk bueueueueueueu-gevoel kroop ik uit mijn bed. 
Maar kijk kleurrijk servies en kinderen die staan te springen om in het water te ploeteren maken al veel goed. Voor dat ik het goed wist zat samen met de kids tijdens het afwassen luidkeels waka waka te zingen van shakira. Tot plots Lola zei...mama, het is precies vakantie...Van een eyeopener gesproken. :-) En dat op zondagmorgen!   

vrijdag 8 november 2013

Kapitein Winokio

De CD's en boeken zijn hier ten huize mamavanijf immens populair en zelf de maaltafels worden hier op zijn Winokioos geleerd. Desondanks was het mij nog nooit gelukt om tickets voor zijn show te bemachtigen...tot vandaag. En als we iets doen, doen we het goed. Met de hele kroost plus mete- en petekindjes gaan we binnen een paar maand in Antwerpen kunnen genieten van ' De winter van kapitien Winokio'. Als je je haast kan je via deze site misschien nog de allerlaatste tickets scoren. Tot in de zaal :-)

zondag 3 november 2013

The one and only





































Zijnde de moeder van de de kitch 'de kitch kitchen winkel in de rozengracht in Amsterdam. Een winkel waar je altijd goedgemutst terug naar buiten komt en die bij mij op mijn absolute to-do lijstje staat als ik in Amsterdam ben. Zeker zolang ik nog aan het dromen ben van een acapulco chair of 2 :-)
ps: ook hier weer mijn excuses voor de gsmkwaliteit foto's. Wat troubles gehad met mijn reflexcamera...water en een camera zijn zo hard geen goede match...zucht