zondag 29 december 2013

Ambitieuze plannen


Zomaar even 4 boeken lagen er voor mij onder de kerstboom. Zaaaalig inspirerende boeken die al lang op mijn verlanglijstje stonden...En ideaal om mijn ambitieuze voornemens voor 2014 waar te maken namelijk meer vegetarisch te koken, onze nieuwe huis sfeervol in te richten (jajaja...wij hebben een nieuw huis gekocht en tegen de zomervakantie gaan we verhuizen), mijn fotografische skills wat meer te verfijnen en wat meer te craften met en zonder de kids. Dus zoals ik al zei...ambiteuze plannen :-)

maandag 23 december 2013

The most wonderful time of the year




It's the most wonderful time of the year! With the kids jingle belling and everyone telling you be a good cheer...it's the most wonderful time of the year.
Tja, eens een kerstfan...altijd een kerstfan zeker en ik denk dat de volgende generatie het ook al goed te pakken heeft :-). Nu alleen nog vakantie...maar dat staat op het goede voornemenslijstje van 2014 :-). Alvast aan iedereen een zalig kerstfeest gewenst met veel lichtjes, mooie pakjes, bergen gezelligheid, volle buiken en rode neuzen :-) Enjoy

zondag 15 december 2013

Geef de wereld eens wat meer kleur



Het minste wat je kan zeggen is dat het een werk van lange adem zal worden :-)... maar iedereen helpt mee...al is de één al secuurder dan de ander. Er vinden zelf heuse territoriumconflicten plaats...België is van mij...neen, van mij, gij moogt China hebben... met mamavanvijf als bemiddelaar....olé :-). Lessen ethiek en aardrijkskunde op een zondagochtend...van een educatief project gesproken.

ps: de kleurplaat komt van het megacoole merk OMY

dinsdag 10 december 2013

De kerstboom




Nu de sint terug naar Spanje is kunnen we eindelijk loos gaan met de kerstversiering. En ik merk dat kerstliefde van moeder op dochter (en zoon) wordt doorgegeven want mijn kids zijn al even zot van de kerstbomen versieren als ik. Blijven toch zalige momenten, de paar gebroken kerstballen effe ter zijde gelaten,...In mijn ideale wereld heb ik gewoon een maand vakantie om kerstbomen te versieren, koekjes te bakken en cadeautjes in te pakken en is er van kerststress helemaal geen sprake :-)...wordt vervolgd :-)

zondag 8 december 2013

donderdag 5 december 2013

Het ideale kerstcadeau


Bij mijn zoektocht naar originele kerstcadeautjes stootte ik op de site Casecompany.be. En hoe goed is dees :-)...zelf mijn frustratie dat alle leuke gsm-hoesjes enkel voor Ipods waren en niet voor Samsung smartphones kon zo de vuilbak in. Op deze site kan je zelf voor oude smartphonemodellen een hoesje laten maken. Ofwel gebruik je hun originele ontwerpen ofwel kies je je eigen foto. En dit alles voor superdemocratische prijzen en gratis geleverd. Er bestaan toch zaaaaalige plekjes op het internet :-)

zondag 1 december 2013

Sinterklaas voorpret








De sinterklaaskoorst stijgt ten huize van mamavanvijf. Volgend weekend is het dan eindelijk zo ver. De leukste dag van het jaar. Om al helemaal in the juiste mood te komen werd er dit weekend al duchtig met chocolade, pepernoten, nic-nacjes en smarties geknutseld. En de goeie ouwe chocopot werd tijdelijk de lijmpot. Geen idee hoeveel snoepjes er uiteindelijk opgesmikkeld zijn geweest. Maar er bleven er toch genoeg over om de snoeppotten te vullen. Omkomen van de honger zullen we hier zeker niet.:-)

Voor de snoeppotten plakte in 2 speelgoeddiertjes op het deksel van een confituurput of appelmoespot. Eenmaal dat het droog was spoot ik met een verfspuitbus het deksel met het diertje volledig in één kleur. Zo simpel is het om je eigen unieke voorraadpot te maken.