dinsdag 27 mei 2014

Topadresje in Mechelen



Ik heb het nog maar net ontdekt maar als je op zoek bent naar een lunchadresje in Mechelen dan moet je bij Bar Marie zijn! Super gewoon! Word ik zo gelukkig van. Lekker, gezond, betaalbaar eten en een topinrichting. Dit adresje is gelegen in de gebouwen van Sanoma maar gelukkig ook toegankelijk voor niet sanoma-werknemers (oef) :-). Dus lieve mensen...ik denk dat ik een nieuw topadresje op mijn lijst kan schrijven. Meet you there :-)

zaterdag 24 mei 2014

Love instagram


Alhoewel ik al even de app op mijn smartphone had staan en hem af en toe gebruikte om mijn favoriete bloggers/merken te volgen ben ik nog maar recent zelf met instagrammen begonnen. En het is keileuk om te doen. Waar dat je bij een blogbericht toch altijd even tijd moet nemen een tekst te schrijven gaat dit bij instagram een pak vlotter. Gewoon fotootje uploaden voorzien met een commentaartje en hup het staat online. Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag een fotootje te posten...lijkt mij wel leuk zo'n fotodagboek :-)
Klik hier als je mij wilt volgen.

donderdag 22 mei 2014

Schaduwspel



Schaduwenspel...het blijft intrigeren. De poppenkast van de armen wordt het wel eens genoemd omdat je niet meer dan je vingers, papier, schaar, een muur en een lichtbron voor nodig hebt. Maar de aandacht van kinderen heb je wel vast, zeker als ze nog mogen meehelpen met het uitknippen van de figuurtjes.
En voor je denkt dat ik de ideale mama ben die dit elke avond voor haar kids doet. Dit zijn foto's van mijn zus die kwam babysitten en die al haar creatieve kinderideetjes en energie opspaart tot een fantastische kinderavond :-) Met andere woorden daar kan ik al lang niet meer aan tippen. (en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet :-).

zaterdag 17 mei 2014

Een berelekkere boterham



Zin om te scoren bij je kids? En heb je toevallig bananen/bosbessen en speculoospasta in huis? Dan schotel je ze op 1-2-3 een bereboterham voor. Hier was het alleszins een groot succes :-)

dinsdag 13 mei 2014

Aaibaar fotomateriaal



Ik sta er niet direct voor bekend de grootste dierenvriend te zijn. Niet omdat ik iets tegen dieren zou hebben, verre van, ik krijg al kippenvel als ik een dikke bromvlieg moet doodslaan. Maar laten we gewoon stellen dat mijn zorgbehoeften ondertussen ruimschoots ingelost zijn met het grootbrengen van mijn eigen kroost :-). Mijn agenda en aandacht zijn nu al compleet overboekt dat ik dus niet meteen zit te wachten op extra monden die ik moet voeden laat staan om terug met zindelijkheidstrainingen te moeten beginnen. Neen dank je...maar op een ander vind ik dat des te schattiger. Zo'n ieniemieniepienie kleine donzige eendenkuikentjes...daar gaat mijn hart toch een beetje van smelten en mijn fototoestel van klikken, luid kikken. Zodat ik de piepstemmetjes van mijn kids niet hoor die stroperig zoet vragen oh mama...wij zouden ook zo graag zo'n eendjes willen hebben thuis :-)

vrijdag 9 mei 2014

Fan van lummeldagjes




Het komt er veel te weinig van maar zo af en toe worden we verrast door een vrij dagje in onze agenda. En dan wordt dat dagje steevast omgetoverd in pyjamadag. Niets zaliger dan zonder stress van agenda's of deadlines wat te lummelen en te knuffelen. Met als enige zorg, net als in je kindertijd toen de dag zich in lange onbezorgde uren voor je uitstrekte,wat gaan we doen vandaag? Al moet ik wel bekennen dat mijn omschrijving hier net iets lyrischer klinkt dan het in werkelijkheid is :-) Mijn kids maken namelijk spijtig genoeg even graag ruzie op pyjamadag als op andere dagen...

donderdag 1 mei 2014

We spelen een spel vanavond




Hier bij mamavanvijf zijn we nogal gezelschapspel liefhebbers.En heel vaak wordt dit ook als beloning gekoppeld aan flink gedrag. Een soort omkoping met andere woorden :-). Zoiets in de trant van als iedereen in pyjama is, zijn tanden heeft gepoetst en binnen 20 minuutjes terug beneden is spelen we nog een spelleke. En het werkt! Het is te zeggen voorlopig nog wel want ik ben mij ervan terdege bewust dat die beloning ook wel ergens een houdbaarheidsdatum heeft.

Hier speelde we het gezelschapsspel Halli Galli. Ik kreeg het opgestuurd van de speelgoedwinkel Kiki die vanaf vandaag starten ze met een online winkel. En het goede nieuws is dat ik alle lezers van mijn blog tijdens de openingsweek een korting van 5% kan aanbieden met deze code KIKISTART5. Dus moest je nog op zoek moet naar communiecadeautjes ofzo :-)  http://speelgoedkiki.be/