maandag 28 juli 2014

Ich bin ein Berliner



























Eindelijk vakantie:-) en dit jaar hebben we geen buitenlandse avonturen gepland, zeker als je nog maar een paar weken in je nieuw huis woont voelt zelfs thuisblijven nog een beetje als vakantie aan. Maar om de volgende 3 full-time mamaweken goed in te zetten heb ik mezelf nog een een korte citytrip cadeau gedaan naar Berlijn. Just me, myself, my camera en mijne portefeuille :-). En geloof me daar kom je al heel ver mee in zo'n boeiende stad als Berlijn. Hieronder vind je mijn toppertjes terug.

1. Bikini hotel - Budapesterstrasse 40 (Charlottenburg)
Ongelooflijk hotel!! Als je één tip moet onthouden voor je volgende trip naar Berlijn, laat het dan dit hotel zijn. Niet het goedkoopste maar ik garandeer je dat je ongelooflijk geïnspireerd naar huis gaat. Cool concept, lekker eten, superview vanuit de kamers (je kijkt recht de Berlijnse zoo binnen), en geweldige lounge met een pop-upstore van de geweldige uitgever Gestalten!

2.Do you read me - Auguststrasse 77 ( Mitte)
Magazinewinkel waar ik als tijdschriftenfreak al mijn favoriete titels terugvind. Frankie, Milk, Oh comely, Kinfolk, you name it en het ligt in dit winkeltje. Het is dat ik nog andere hotspots op mijn lijstje had staan of ik was er de hele dag gebleven.

3.Kauf dich Glücklich - Oderbergerstrasse 44 (Prenzlauer berg)
Ideale stop voor een hongertje. Of je nu zin hebt in een ijsje, wafel of andere zoete zondes hier ben je op het juiste adres. En dan vooral om je in een leuk vintage zeteltje te vleien en mensen te kijken (een van mijn favoriete bezigheden, zeker in Berlijn waar er volgens mij meer inspirerende mensen rondlopen per vierkante kilometer dan op de twee weekends tomorrowland tesamen :-))

4.VEBorange - Oderbergestrasse 29 (Prenzlauer berg)
Een waar vintage walhalla. Vol met spullen waarvan je alleen maar kan dromen dat je ze zelf op de zolder van je oma van onder het stof haalt of in de kringloopwinkel scoort...helaas zijn de prijzen ook net iets hoger dan in die kringwinkel en zijn de bagagecriteria van de gemiddelde vliegtuigmaatschappij net niet soepel genoeg om je favoriete koopjes terug thuis te krijgen. Maar desalniettemin zeker een bezoekje waart

5.Kontinentalwaren - Husemannstrasse 4 (Prenzlauer berg)
Ik ben helemaal fan van het concept van dit winkeltje dat wordt uitgebaat door een supersympathieke eigenaar. Hij gaat op zoek naar unieke, kwalitatieve producten die in Europa geproduceerd worden. En dan net die andere dingen die je niet in elke designwinkel vindt. Hij heeft een heel mooie collectie van Riess, die ouderwetse email potten (en heb mij niet kunnen houden en er eentje gekocht, gelukkig ook thuis mee geraakt :-))

6.Voo Store - Oranienstrasse 24- (Kreuzberg)
Als grote fan van conceptstores kon deze niet in mijn lijstje van must-do's ontbreken. Alles wat hier te koop is, is met de grootste zorg uitgekozen en past perfect in het plaatje. Een winkel waar mijn hart sneller gaat slaan, en dan niet alleen als ik afreken :-) en als je je afvraagt waarom ik zo zorgelijk kijk op de foto als ik de sjaal pas is het enkel omdat ik de zware beslissing aan het nemen was hoe graag ik ze wel wou :-) en voor de nieuwsgierigen onder jullie...ze hangt in mijn kast voor volgende winter:-) :-)

7. Prinzessinnengarten - Prinzenstrasse 35 (Kreuzberg)
Aan urban gardening geen gebrek in Berlijn. Overal zie je dat mensen aan guerilla gardening doen. Heerlijk ongedwongen en ecologisch verantwoord, stukjes oases in een drukke stad. In Prinzessinnengarten gaan ze nog een stukje verder en is komt er zelfs een heus café met gezellig terras aan te pas. Ideaal om verkoeling te zoeken bij warm weer. En met een stadstuin die we nog moeten aanleggen hebben we weer veel ideetjes opgedaan.

8. Photoautomat - verschillende adresjes over heel Berlijn (zie link)
Volgens mij een klassieker als je de Duitse hoofdstad bezoekt. En als je denkt dat we dit in elk station in België ook hebben - think again...dit zijn de enige echte kruip-met-zoveel-mogelijk-mensen-op-de-foto-kotjes. Voor 2 euro krijg je dan van die coole retro zwart-wit paspoortfotootjes. En één tip: als de stadsambtenaar je foto zou aanvaarden voor je pas ben je fout bezig :-)

Conclusie van dit hele blogbericht: Je komt altijd tijd en centen tekort in Berlijn, in ruil daarentegen krijg je bakken energie en inspiratie terug. En stel je automatisch de vraag...wanneer kom ik terug :-) (en dan volgende keer met de auto :-) :-) :-))

maandag 21 juli 2014

Low-budget vestiaire






Eerst had ik een old-school kapstok in mijn hoofd. Zo een authentiek exemplaar zoals ik ze mij herinner van mijn kleuterschool. Maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan en ondertussen lagen die jassen maar op een stapel in de gang...ik kan best tegen wat chaos...maar dit kon niet blijven duren tot ik plots in een oud tijdschrift (waar verhuizen niet allemaal goed voor is) deze oplossing zag staan. 2 betonnetten aan 13 euro per stuk, 2 flessen spuitverf aan 14 euro per stuk en een paar vijzen meer is er niet nodig om deze flexibele vestiaire in elkaar te boxen. Want of de kinderen nu groot of klein zijn door middel van S-haken kunnen ze hun jassen op elke hoogte omhoog hangen.

vrijdag 18 juli 2014

Vakantie in eigen tuin







Als je een huis koopt dan maak je compromissen, dan kijk je naar wat structureel goed zit en begin je te dromen hoe je het huis gaat inrichten, hoe je je er je eigen stempel op kan drukken. Maar die eigen stempel is af en toe redelijk ingrijpend wat resulteert in een lange-termijnplannen met als logisch gevolg een soort van hoe-maak-ik-er-voorlopig-het-beste-van-intermezzo. Zo ook met onze tuin. De persoon van wie we het huis kochten had een voorliefde voor het verre oosten en onze stadstuin in dan ook een Thaise oase inclusief brubbelbad. Niet direct ideaal met 5 kids en niet echt de stijl die ik voor ogen had, de tuin aanpakken staat dan ook sowieso op de planning. Maar kijk...ineens is het 30 graden buiten en hebben de kids de tijd van hun leven in dat brubbelbad en 's avonds duiken mama en papavanvijf er ook eens in inclusief een glaasje cava...Het plan is nog altijd om het brubbelbad op tweedehands te zetten maar voorlopig genieten we er nog even van :-)

zondag 13 juli 2014

Werchter 2014










Het is ondertussen alweer een week geleden maar ook wij waren bij de 'gelukkigen' die zijn uitgeregend geweest op rock Werchter :-). Nu is het niet zo dat ik fan ben van de regen maar op zo'n festival kan mij dat precies veel minder schelen. Gelukkig maar denk ik dan want zo'n tickets zijn mij net iets te kostelijk om ze voor wat regendruppels in de vuilbak te gooien. En genoten hebben we. The Rudimentals, Bastille, Kings of Leon en vooral Stromae...een efficiëntere anti-agingkuur bestaat niet, voordat ge het weet voelt ge u terug 18 :-)

maandag 7 juli 2014

Voor de snelle keukenpieten


Of het nu is omdat het mooi weer is en ik geen zin heb in koken of omdat het al zeven uur is en de stoom uit mijn oren komt, snelle gerechtjes werken bij mij altijd. Echt snelle gerechtjes bedoel ik evenwel en niet een in-vijftien-minuten-klaar-gerecht-als-ge-zeven-jaar-koksschool-hebt-gevolgd-snel. Met andere woorden ik pas voor fake snelle gerechten met onmogelijke timings die meer stress geven dan wegnemen. (Koks kunnen nu eenmaal tig keer sneller groenten hakken en snijden dan een doorsnee mamavanvijf :-))  Maar dit recept heeft niets van dat alles: dit gerecht staat in mijn top 5 mits een lichte aanpassing.

Couscous met kip, erwten en spinazie (6-7 personen)

500 gr couscous (water koken met de waterkoker bespaart je nog eens 5 minuten)
4 kipfilets (die je in 2 snijdt dan zijn ze nog sneller gebakken)
500 gr erwten (uit blik)
400 gr spinazie (vers)
peper en zout

En zonder te zeveren als je het water opzet in je waterkoker en tegelijkertijd de kipfilets bakt dan zijt ge al bijna klaar.
Giet een beetje water over de couscous dat het net onderstaat, laat even intrekken, meng de stukjes kipfilet erdoor, de erwten en de spinazie (door de warmte slinkt deze), peper en zout en ready!
Ik voeg er voor mezelf soms wat feta aan toe ipv de kip.

Een aanrader!
Smakelijk