maandag 29 september 2014

Home sweet home





Ondertussen wonen we al een dikke drie maanden in ons nieuwe huis en stilletjes aan geraken de laatste verhuisdozen opgeruimd (buiten de 2 die hardnekkig in de gang blijven staan). En naast de tientallen to-do's op mijn wishlist is onze benedenruimte al aardig in orde geraakt. Met wat kringloopmeubels, ikeastuff en kinderkunst geraakt ne mens al een heel eind. En voordat jullie denken dat ik superwomen ben...deze foto's zijn gemaakt nadat de kuisvrouw net de deur uit was :-)

dinsdag 23 september 2014

Love Miller Goodman




Door de jaren heen ben ik nogal een kritische speelgoedconsument geworden. Ge wilt niet weten wat er hier allemaal al is binnen gekomen...en weer buiten is gegaan wegens kapot, slechte kwaliteit, weinig uitdagend of gewoon brol. Frustratie en rommel alom. Meer nog ik zie zelf al van ver welke speelgoeditems de natuurlijke selectie ten huize van mamavanvijf gaan overleven en welke niet. Een soort geoefend oog zeg maar. En geld dat ik daarmee uitspaar! Het is te zeggen, beter investeer dan in brolspeelgoed, (nieuwe schoenen, iemand?) Maar af en toe zijn is er speelgoed bij dat niet stuk te krijgen is, waar de kinderen geen genoeg van krijgen, dat mooi is en uitdagend. Juweeltjes met andere woorden waarvoor het waard is dat de kinderen sparen of het op het verlanglijstje van de sint zetten. Best nog op het lijstje van het oudste kind zodanig dat je er jarenlang geniet van hebt. In dat lijstje passen deze Playshapes van Miller Goodman. En elke keer dat ik deze blokken op onze mat zie liggen word ik gelukkig. (voor de duidelijkheid, de kruimels op de mat negeer ik volledig :-)) omdat speelgoed ook gewoon mooi mag zijn :-)

dinsdag 16 september 2014

Mijn enige echte instagramwall



Ik beken, mijn computer bulkt van de foto's, duizenden staan er op gestockeerd. Aan een tempo van 1000 foto's per maand x 12 maanden x 10 jaren dat ik een digitale camera heb, kom ik snel gerekend aan 120000 foto's! De dag dat mijn kids jeugdherinneringen gaan willen ophalen vrees ik dat ze best een weekje vrijaf gaan moeten nemen :-) Dus dacht ik...weet je wat? Ik print eens wat foto's af...zo zalig ouderwets :-) zeker als je ze afdrukt in polaroid formaat. En bij deze stel ik dan ook voor: mijn eigenste echte instagramwall. Compleet met het voornemen om om de 6 maanden de foto's te updaten (ahum:-))

Deze fotoprint heet 'fotoprints retro' en ik printte ze hier af.

dinsdag 9 september 2014

DIY koffietassen



Als koffiefreak heb ik door de jaren heel al een hele mooie verzameling tassen verzameld, van design tot kringloop en alles daartussen. Meer nog mijn tassencollectie heeft zelfs moeiteloos mijn kritisch verhuisoog overleefd (en dat wil wel wat zeggen :-)) Het enige wat nog ontbrak in mijn collectie was mijn eigen zelfgemaakte tas :-). En met de porseleinstiften van tegenwoordig is dat een fluitje van een cent. Mijn ontwerp was snel gekozen, de tasversie van mijn telefoondroedels. Ik teken namelijk nogal vaak repetitieve geometrische figuurtjes tijdens het telefoneren. En na 10 minuten geconcentreerde arbeid uit de losse pols....mijn persoonlijke mamavanvijf tas!
Conclusie:
1.Dit is leuk!
2.Ik ga de ikea plunderen en ga hier nog wat tekenen :-)

zaterdag 6 september 2014

Jam(mie)





Ontbijten buiten de deur, Ik blijf er een zwak voor hebben. Ik heb ondertussen al een aardig adressenboekje aangelegd met leuke zaakjes. En met leuke zaakjes bedoel ik zaken met charme, gezelligheid, (h)eerlijk eten en de (voor mij dan) juiste toon. Gelukkig zijn er zo met hopen, maar je moet ze natuurlijk wel vinden op het juiste moment :-). Dus om jullie te helpen share ik graag mijn topadresjes. (Hier vind je er nog meer) .Moest je er eentje zoeken in de buurt van Antwerpen is Jam ,een ontbijt-en lunchzaakje met retrotoets en inspirerend interieur, zeker de moeite waard. Ik vond niet direct een website, enkel een facebookpagina maar wij gingen er op de wilde poef naartoe en waren aangenaam verrast:-). En niet onbelangrijk, kinderen zijn zeker welkom :-)  

dinsdag 2 september 2014

Diepvries vullen




Wat doet ne mens als hij 1. ineens veel te veel tomaten moet verwerken, 2. hij even tijd heeft en 3.een lege diepvries? Alhoewel dat laatste schromelijk overdreven is (en eigenlijk dat tweede argument ook :-)) ben ik dit weekend toch mijn keuken ingedoken om liters tomatensaus te maken. Het klungelen met de diepvrieszakskes buiten beschouwing gelaten (waarom blijven die  zakskes niet staan?) en een paar rode vlekken op mijn t-shirt extra (waar is tante kaat?) is het mij vrij goed gelukt om de vriezer te vullen met een hoeveelheid tomatensaus waarmee ik mijn kroost een hele herfst snel en efficiënt kan voorzien van spaghetti bolognaise en lasagne. En mij dus uit pure tijdsnood niet enkel hoef te beperken tot de nochtans succesvolle Spaghetti carbonara :-) 

maandag 1 september 2014

Boekenkafttijd






Zoals de herst zich verhoudt tot grote pompoenen of de zomer tot festivaltickets zo verhoudt zich 1 september tot het boeken kaften. Olé olé olé....het is weer zover. Gelukkig dat mamava,vijf een zwak heeft voor verse schriftjes en mooi kaftpapier (thanks to fred&ginger die dit mooie kaftpapier opstuurde:-)) Al ben ik er niet rouwig om dat er een paar juffen rondlopen die helemaal niet kaftminded zijn en er zo toe bijdroegen dat het aantal te kaften boeken ten huize mamavanvijf zeer binnen de perken bleef :-)